В политиката трябва да има противопоставяне, но не бива да се минава границата, където противопоставянето се превръща в истерия, заяви вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на журналистически въпрос в Пампорово. Според него противопоставянето в политиката е необходимо, защото общото съгласие е много подозрително.

Коментирайки политически изявления от последните дни, вицепремиерът допълни, че предизборната кампания е започнала от месеци и това се усеща по "обостряне на политическите страсти, бурни политически емоции, висок глас на говорене - пряко или преносно".

Вицепремиерът е в Пампорово за откриването на 21-ия Интерски Конгрес, който е под негов патронаж. Спортът е икономика, бизнес, дори международна политика, заяви при откриването Томислав Дончев, цитиран от БТА.

С домакинството на Интерски Конгреса според Томислав Дончев се отправя послание колко добро място е България, включително и за зимни спортове.

Спортният министър Красен Кралев определи откриването на Конгреса като прекрасен празник. Събитие от такъв мащаб нарежда България сред страните, които са най-силни в зимните спортове като Австрия, Швейцария, Италия, Франция, САЩ, заяви на свой ред министър Кралев. Той допълни, че над 1100 ски инструктори от цял свят си дават среща в Пампорово и България, за да споделят най-новите постижения и технологии в ски индустрията.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че зимният туристически сезон протича добре въпреки данните за известни колебания. Обобщената информация за декември и януари показва спад от 3.7 процента по отношение на чуждестранните туристи, но 5.8 на сто ръст на нощувките. Общо 865 хил. чуждестранни туристи са посетили страната ни през тези два месеца. Данните според министър Ангелкова показват, че все повече от туристите, които посещават страната ни, я избират за по-дълъг престой. Очакваме тази тенденция да се запази и да имаме повече реализирани нощувки, допълни министърът на туризма.