Националната работна среща на ГЕРБ започна в НДК. Присъстват лидерът и премиер Бойко Борисов, ръководството на партията, депутати, евродепутати, министри от квотата на ГЕРБ, кметове.

В зала 3 на НДК ПП ГЕРБ се събра на Национална предизборна среща

Снимка: БТА

Те ще бъдат запознати с хронограмата на събитията, предвидени през годината от политическата сила. Ще бъде представена и официално инициативата за серия граждански диалози "Европа в нашия дом".

"Всеки един е важен", "Един по един решаваме проблемите на страната" - са част от посланията на ГЕРБ, излъчени на видеостена в началото на форума.

Участниците в срещата получиха видеоприветствие от Манфред Вебер, претендент на ЕНП за председател на следващата ЕК. В момента ЕС има по-силни граници, икономика, благодарение и на Бойко Борисов и ГЕРБ, посочи той като заслуга на страната ни.

Българският еврокомисар по цифрово общество Мария Габриел откри събитието като подчерта, че ГЕРБ е визионерска партия, а евровотът през май е важен, защото засяга всеки един от нас, независимо от социалния статус и възраст. ГЕРБ и ЕНП знаят, че Европа е нашето бъдеще, нека отново сме тези, които ще бъдат фактор, които ще определят посоката, по която ще върви нашият континент, България, подчерта тя. А проевропейска, стабилна, развиваща се България е нашето предизвикателство пред Европа, посочи тя.

Габриел направи преглед на приноса на България в цифровизацията.

В зала 3 на НДК ПП ГЕРБ се събра на Национална предизборна среща

Снимка: БТА

Тя определи фалшивите новини като тези, които ще направят предстоящите европейски избори по-различни. Европа има нужда като лидери като премиера Борисов, от развиваща се България, от екип можещи и знаещи евродепутати, от активната, обединена и прозорлива България, която ние показахме с изключително успешното първо европредседателство, отбеляза Габриел.

Със скоростта на F-16 към нова победа, призова към спечелване на изборите зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов.

Снимка: БТА

Единственият важен въпрос е дали ще убедим хората, че имаме опита, знанията, ясните планове да продължим да работим за тях, каза и зам.-председателят на партията Йорданка Фандъкова. Вярвам, че ние сме отборът, който може да покаже ясен план за следващите години и да го изпълни, завърши тя.

В зала 3 на НДК ПП ГЕРБ се събра на Национална предизборна среща

Снимка: БТА