Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе с пост във Фейсбук, след като вече бившият депутат от ПП Радостин Василев разпространи записи от Националния съвет на партията.

"След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там", написа Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ е редом с кандидата за ротационен премиер Мария Габриел при разговорите с представители на ПП-ДБ. Партийният лидер Бойко Борисов обаче многократно подчерта, че решенията ги взима бившият български еврокомисар и никой не може да й влияе.

В разпространените вчера записи се чува как Кирил Петков и Асен Василев говорят за изпиране на Бойко Борисов, за координиране на назначенията в службите с чужди посолства, за договорки с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за заобикаляне на правилата за еврозоната и още други въпроси, които предизвикаха политически трус. 

Още преди да чуе съдържанието на записите, Бойко Борисов беше категоричен, че те няма да променят желанието му за съвместно управление с ПП-ДБ. Според него единствената цел на записите е да предотвратят съставяне на правителство.

"Целта е да няма правителство, защото всичко е много близко това да се случи. Това обслужва много различни интереси, които не искат България да се стабилизира. Аз не знам Кирил Петков какво знае, но на негово място аз нямаше да коментирам. Това е нерегламентирано, незаконно. Това е нечистоплътие. Защото вместо да си говорим за бюджета, кога ще довършим реформите - ние си говорим кой и как записал", категоричен беше Бойко Борисов и подчерта, че няма как да му повлияе, тъй като преговорите се водят не от него, а от Мария Габриел.