В малката коалиция през последната година и половина активно си говорим през медиите, а не помежду си и това е по-големият проблем. В момента, в който седнем и си говорим, нещата се решават. По отношение на това, че искахме да има вицепремиер, излъчен от НФСБ, е логично, защото това е начинът, по който НФСБ са съпричастни към управлението. Това каза депутатът от ВМРО Александър Сиди пред Нова тв.

Той обясни, че не е разбрал "Атака" да не са съгласни с кандидатурата на Марияна Николова за вицепремиер. Според него партията на Волен Сидеров ще подкрепи номинацията на гласуването в парламента в сряда: "Смятам, че "Обединени патриоти", след като вчера свършиха всички разговори и срещи, оставаме обединени, което би трябвало да означава, че днес "Атака" ще подкрепят това решение".

Номинацията на Марияна Николова е най-логична и най-правилна, смята депутатът: "Номинацията, която е предложена, е човек, който е бил най-близко до Валери Симеонов до момента и няма да има никакви трусове във властта. Единственото, за което твърдо вярвам е, че ще бъде променен начинът на изразяване, което беше проблем при г-н Симеонов, защото той свърши много работа като вицепремиер и се надявам тази добра работа да продължи да се случва от тук нататък в неговия ресор. Вярвам, че "Атака" ще подкрепи тази кандидатура".

Депутатът обясни, че вчерашният разговор е бил в приятелска обстановка. По отношение на исканата оставка от Волен Сидеров на Красимир Каракачанов Сиди коментира: "По отношение на това, че срещу малкия партньор във властта има изключително много атаки - всъщност основната идея е, че трябва да чуем хората какво казват. Целият гняв беше насочен предимно към партньорите в малката коалиция. Включително с изказванията на г-н Симеонов, включително атаката срещу ВМРО - как ние сме паспортна мафия, което всички органи в държавата казаха, че не е вярно. Това е нещото, което вчера е казал г-н Сидеров и е казал като своя идея и, че всъщност по-добрият вариант според него е да излезе г-н Каракачанов от управлението и съответно ние, трите партии, да се опитаме да рестартираме доверието в себе си чрез работа, без да имаме атаките, които имаме когато сме в изпълнителната власт".

Александър Сиди заяви, че все още не е изяснено в какъв формат ще се явят "Обединени патриоти" на евроизборите:""Обединени патриоти" са най-доброто, което се е случвало на патриотичната сцена последните 25 години. И тримата лидери го осъзнават. Така че ние трябва да започнем да работим, да се опитаме да върнем доверието в себе си и в "Обединени патриоти" и една от стъпките ще бъде да чуем гласа на хората на улицата. От там нататък, ако нещата вървят, ще решим явяваме ли се заедно и кой ще бъде водач".