ВМРО разпространи позиция от името на депутата и член на Комисията по отбрана доц. Милен Михов, в която задава въпроса дали президентът и главнокомандващ на армията ген. Румен Радев ще се разграничи от действията на протестиращите, които в поредната вечер на демонстрация снощи замеряха Министерство на отбраната с яйца, домати и червена боя.

"Очаквано протестът вече няма нищо общо със своето начало. Яйца, домати, червена боя, символизираща кръв - това са изразните средства на малцината останали. Те са готови да осъдят, разстрелят и погребат всеки, който е над тях и значи е виновен за собствените им неудачи. Сигурно така утвърждават чувството за собствена значимост, за тържество на личното си его над властта, реда и закона. Те не са виновни, те са тълпа. Отдали са се на страстите, които умишлено разпалват в тях няколко умели политически играчи. Те не искат нова Конституция и нови правила, не искат обединителни каузи и стабилно общество. Искат власт сега и саморазправа с политическите им противници. Народен съд няма как да свикат, но могат да оплюят и дамгосат чрез тълпата всеки", пише Милен Михов в официалния си профил във Фейсбук.

Той е категоричен, че на протести досега не се е случвало да бъде поругавана армията ни.

"Вчера ... посегнаха на Българската армия, обругаха Министерство на отбраната - институцията, която гарантира свободата и независимостта на държавата ни, която символизира българския боен дух и героизъм...

Къде е главнокомандващият на армията, президентът? Защо мълчи? Одобрява ли политиката на охрачване и омерзяване? Да се разграничи от извършителите или да поеме отговорността - трети път няма", призовават от ВМРО.