Депутатът от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков ще напусне парламента в сряда. Това става ясно от дневния ред на парламента, където като първа точка е предвидено неговото освобождаване.

"Продължаваме промяната" има много каузи, отивам на друг фронт, лаконичен бе той пред "24 часа" на въпрос какво е провокирало решението му. Гвоздейков каза, че ще помага като специалист за друга кауза на ПП.

На 7 юли от "Възраждане" обвиниха депутата, че неправомерно се е явил на конкурс за директор на дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Според Николай Дренчев той е кандидатствал за поста без необходимия ценз докато е депутат, бил назначен, пуснал си отпуск и продължил да депутатства. Малко след това от "Продължаваме промяната" излязоха с опровержение. Според тях Гвоздейков наистина се е явил на конкурс, който е обявен още преди старта на предизборната кампания. "Впоследствие печели конкурса, но не се явява в 14-дневния срок, за да бъде назначен. Според действащата нормативна уредба, ако служителят не встъпи в длъжност или не положи клетва в този срок, органът по назначаването издава акт за назначаване на следващия класиран кандидат", казват още от ПП. И подчертават, че Гвоздейков не бил е депутат, когато конкурсът е обявен, не е назначен за директор на дирекция и е имал необходимият ценз за участие в конкурса.

"Обвиненията на "Възраждане" са абсолютни лъжи. Когато говориш за нещо, трябва да го провериш", контрира самият Гвоздейков днес.