Трябва да има правителство, ако мислим за държавата, а не за интереси, заяви на влизане в парламента Делян Пеевски от ДПС. Той добави, че ще работи за своите избиратели и допълни, че депутатите трябва да мислят за хората да живеят по-добре. 

Основната ни задача в това Народно събрание е да мислим хората да живеят добре, защото е много тежко положението. Първо, трябва да започнем да работим. Политиците нямат особено желание да работят, каза Пеевски. 

"Моята мотировка е да работя за моите избиратели, които са ми гласували доверие. Ако мислим за българските граждани, трябва да има правителство. Ако мислят и за защита на други интереси, няма да има правителство", добави той.

днешния ден ще бъде избран председател на НС, за да може и вие да сте спокойни, нашите избиратели да са спокойни. Това заяви на влизане в парламента Рамадан Аталай от ДПС. Според колегата му Йордан Цонев правото е на голямата група да има председател на НС. 

Не може да се направи следваща крачка, ако не се направи първата, заяви Аталай. 

Като вляза вътре ще се предложа - така с ирония Аталай отговори на въпрос кого от ДПС ще подкрепят за председател на 48-ото Народно събрание.

Бог да благослови умовете и сърцата ни за добри дела за хората, а не за партийните си интереси и за глупости. Това заяви Йордан Цонев от ДПС на влизане в парламента.

"Правото е на най-голямата група да има председател. Това е нарушавано само два пъти досега в цялата трийсет и няколко годишна история на прехода. Не сме взели решение. Сега сутринта ще вземем, но по принцип така е редно", каза още Цонев.