КС отхвърли искането на ГЕРБ да обяви несъвместимост на Пеевски като депутат, тъй като бе избран за председател на агенцията.

Пеевски коментира още, че името му е подложено необосновано на публичен линч, а  личността му се сатанизирала по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата.

"Въпросът „Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – премиерът Пламен Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят кабинета. Рутинна технология при всеки избор. Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана председател на ДАНС", казва в позицията си медийният бос.

Според него виновен за това, че не оглави ДАНС е„здравият“ и инкриминиран съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминалните схеми в икономиката, са решили да ги подчинят на себе си и партийния си интерес. 

"За съжаление, имаше пробойна – печатницата в Костинброд засече и започна обратно броене, за чиято цена определиха главата на Делян Пеевски. И вендетата с мен започна", категоричен е народният представител от ДПС.

"Демокрацията е в опасност"

И ако съм задкулисие, с кого сме били в компания? Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго, а Пеевски е неговият признат във и с институционалната и персоналната истерия от ужас враг.
Демокрацията е в опасност точно заради крясъците на сивата политика, която е в стрес от осветляването си от Кабинета "Орешарски" и от риска да участвам в този процес, пише в позицията си до медиите Пеевски.

Успял на 33 години


"В тези мои 33 години аз съм два мандата депутат – единият по времето на управление на сега загубилите властта, само че, и това е важно да се подчертае дебело, в опозиция. Може би вината ми е, че съм депутат от ДПС – гражданска квота?! Кой и как в демокрацията дискриминира либерална партия с международен паспорт и авторитет? Как съм бил депутат от опозицията и съм бил задкулисие? Кой ще ми отговори конкретно на този политически и принципен нонсенс в емоцията на Президента с речитатив Пеевски? Къде е моето задкулисие? Кои са неговите измерения? Настоявам за уточнение с конкретика", пише още в позицията си Пеевски.

Той заявява още, че чака отговора на държавата и обществото за двойния стандарт спрямо него. И допълва, че ще настоява за това докрай в името на битката със задкулисието наистина, а не "театрално водевилски, но по същество – инкриминирана защита на задкулисието".

Пеевски се надява, че българското общество, включително и най-яростно протестиращите "ще проумеят простата истина, че престъпността, корупцията и олигархията в България не е възможно да се персонифицират с него".

Цялата позиция на Делян Пеевски четете тук.

Анкета: Одобрявате ли решението на КС да върне Пеевски като депутат?