Допълнителни средства ще получат жителите на карловските села Богдан, Каравелово и Слатина, които пострадаха от голямото наводнение на 2 септември миналата година. Това стана ясно по време на среща между социалния министър Лазар Лазаров и кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Фонд "Социална закрила" ще отпусне еднократна помощ до 2500 лева на човек или семейство за закупуване на оборудване/обзавеждане на пострадало жилище при кризисна ситуация. С тях ще се осребряват разходи от фактури за закупуването на строителни материали и домашно оборудване.

Общият бюджет на фонда за подпомагане при наводнение, земетресение, пожар или друго бедствие е 860 000 лв. Дейностите за подкрепа на пострадалите хора ще се подпомагат от общинските администрации и Агенция за социално подпомагане, съобщиха от пресцентъра на Общината.

По данни на Агенцията за социално подпомагане до момента 414 семейства са подкрепени с еднократна помощ от 375 лева след наводнението. Изплатената сума е в размер на 155 250 лева. Допълнително по Програмата за храни и основно материално подпомагане в Община Карлово топъл обяд получават 371 нуждаещи се.

По време на разговора са обсъдени и възможностите за развитие на 12-те социални услуги, които се намират в Община Карлово.