"Определено има елемент на притеснение. На първо място от отговорностите на второ място от ангажиментите, защото аз и сега нося много дини под една мишница. През всичките тези години, в които съм народен представител, съм била активна в Народното събрание, председател съм на комисията по здравеопазване - сфера, която също е наситена с много проблеми и очаквания. В същото време съм и практикуващ лекар, защото през годините не съм изоставила пациентите си". Това заяви пред Нова телевизия новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов, относно заемането на новия пост.

Вчера премиерът Бойко Борисов представи Дариткова, като новия лидер на ПГ на ГЕРБ.

Относно скандалът с апартаментите на властта, тя коментира, че няма разделение в партия ГЕРБ. "Ние сме монолитни и сплотени, независимо от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решениятана компетентните органи", заяви Дариткова.

По думите й сагата има различни аспекти. "Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните отношения. Не съм имала опит в това отношение, защото не съм смятала да купувам жилище. В контекста на моралното измерение, ние показахме последователно поведение, защото всички които са посочени в тази сага, поеха своята отговорност и освободиха своите длъжности. ГЕРБ винаги е постъпвала така", заяви още Дариткова.

По думите й не е имало заседание на изпълнителна комисия. Решенията за оставки са били лични решения. "Не съм натоварена с разследващи функции, никога не съм изпълнявала такива. Очаквам мненията и решениятана компетентните органи", каза още Дариткова.

"Би следвало всички, особено президентът, да имаме доверие в институциите, в правоохранителната и правораздавателната система, порочно е то да се руши", заяви Дариткова във връзка със съмненията на президента Румен Радев, че няма как КПКОНПИ, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва по закон, наложен от самия него.

"Порочно е да се руши това доверие, защото всеки един впоследствие може да черпи горчивите плодове от това поведение", каза още Дариткова.

По повод съмненията на БСП в председателя на Антикорупционната комисия, тя посочи: "Искрено съжалявам, че и представителите на сериозна политическа сила, каквато е БСП, се занимават с апартаментната сага в момент, в който трябва да говорим по други теми.Отдалечаването от европейската тема е в интерес на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за участието на България в Европа. Смятам, че това е истински важното", заяви още Дариткова.