Тази коалиция ни показа, че единственото нещо, което ги сплотява, е омразата към политическия опонент. Това заяви пред Dir.bg от протеста срещу задържането на Бойко Борисов депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

"Оттук нататък продължаваме с безкомпромисна опозиция, предсрочни избори и ново управление. Това е по простата причина, че тази коалиция ни показа, че единственото нещо, което ги сплотява, е омразата към политическия опонент. Нямат нищо общо философски помежду си, някои от тях дори не знаят към каква управленска философска школа принадлежат - няма такава", коментира Митов в отговор на въпрос на репортера на Dir.bg Елена Бейкова какви ще бъдат следващите действия на партията.

"И това си личи по управлението им, нямат нито едно правилно управленско решение. Затова и в България инфлацията е по-висока от средната за Европа, затова и цените на хранителните продукти и горивата са по-високи от европейските, затова и газът и каквото се сетите. Нищо не върви, както трябва. Всяко едно управленско решение, ако го има изобщо, е проблемно. То не води до нищо добро и води само до проблеми за хората", добави народният представител. 

По думите му времето, по което е арестуван Борисов, не е случайно избрано.

"Сега идва и въпросът дали ще дадем военна помощ за Украйна. Арестът на Бойко Борисов идва в момент, в който идва военният министър на САЩ. Вярвайте ми, това не е случайно. Така че оттук нататък ние няма какви доказателства повече да получим, че тази лъжлива управленска формула и на всичкото отгоре неясна от гледна точка на това кой носи отговорност не може да издържи и е вредна за България", категоричен беше Митов.

А на въпрос каква ще бъде управленската формула, в случай че има предсрочни избори, той отговори така:

"Още е много рано да говорим за това, първо да стигнем до предсрочни избори, после народът да си каже волята. При всички положения ще е по-различно от това, което виждаме в момента, и оттам нататък можем да коментираме управленска формула". 

Малко по-рано депутати и симпатизанти от ГЕРБ се събраха пред Министерския съвет на протест срещу задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Демонстрацията се премести първо пред сградата на МВР, а след това и пред Народното събрание. Предстои протестиращите да отидат и пред ГД "Национална полиция".