Бившият депутат и министър на правосъдието от ГЕРБ Данаил Кирилов наруши мълчанието, в което потъна месеци наред след оставката си през август 2020.

Този път юристът, който не заема вече никакви постове в партията, не се стърпя да коментира новата власт и бъдещото правителство.

Той направи коментара си отново във Фейсбук, където беше много активен преди да се оттегли от министерския пост.  

 "Viva ....за коалицията от Буджака. Идат всенародни тържества! От утре всеки гражданин да се абонира за всички издания на ....знаете кого", прави намеци Кирилов. "Поне 5 кръга намериха удовлетворение в близкото бъдеще. Вече се знаят участниците във финалната приватизация на Държавата....", написа още в профила си Кирилов.

В коментара си той разкрива и кога за първи път е видял бъдещия премиер Кирил Петков и другия лидер на ПП Асен Василев - когато ги довел президентът Росен Плевнелиев в кабинета на бившия председател на НС Цецка Цачева.

"Аз ги помня от декември 2016 в кабинета на Цачева, изпратени в последни момент от Плевнелиев, защото те можели да направят модела на 240 мажоритарни избирателни райони....по харвардски ! Е, не можеха и на кв.Орфей Хасково да направят, ама някой удивително им беше дал изходни данни, които по принцип хич не са достъпни", пише в социалната мрежа Данаил Кирилов.

Той не спира дотук, а индиректно посочва кои са хората в ръководството на ГЕРБ, които обвързва с кръговете, за които говори в началото на поста. Единият от визираните от Кирилов очевидно е зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Още обичаме идеолозите им, представени твърдо и отзад в ръководството на ГЕРБ, защото и ние обичаме да сме умни и красиви, и плешиви като наследниците на Конфуций и да сме принцеси на Правосъдието", пише Кирилов.

Именно постове във Фейсбук, в които Кирилов нападна Христо Иванов за акцията му на "Росенец" провокираха вълна от възмутени коментари в мрежата и медиите, след което последва и оставката му като министър на правосъдието.