Четирима нови депутати ще се закълнат в парламента в редиците на ПП-ДБ, след като четирима други вчера бяха избрани за министри.

Бившият депутат от ДПС Бюнамин Хасан влиза в парламента като депутат от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" на мястото на избрания за министър-председател Николай Денков. Хасан беше втори в шуменската листа на коалицията. Бил е председател на общинската организация на ДПС в региона, кандидат за кмет и заместник-областен управител, но напусна през 2017 г., информира БНР.

Трима нови депутати влизат на мястото на министрите Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Това са: от Хасково Веселин Недев, от Стара Загора - Радослав Василев, и двамата са били депутати в предишното Народно събрание. От 24 избирателен район-София влиза Росица Пандова на мястото на Андрей Цеков. Преди 10 години тя е била кандидат-депутат от листата на "Ред, законност, справедливост", партията на Яне Янев.

Всички нови депутати са представители на "Продължаваме промяната".

Настоятелството на фондация "За нашите деца", с пълно мнозинство, е избрало Мариана Тасева за изпълнителен директор на организацията, след като досегашният председател Иванка Шалапатова пое поста министър на труда и социалната политика.