Вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов, но този път "народен", обмисля да внесе в парламента БСП.

"БСП започва подписка във всички градове на страната за оставка на правителството, но тя може да прерасне във вот на недоверие, който да внесем в пленарна зала, но тогава ще е вот на недоверие от народа", каза на специална пресконференция на "Позитано" 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Решението се обмисля след заседание на Изпълнителното бюро на партията и ще бъде обсъдено и на Пленума в събота.

"Ще внесем предложение в събота 10 години управление на Борисов показа, че за да скъса връзката до себе си, той е готов да жертва всеки министър, чиновник, но нищо след това не се променя. Идва следващият, но моделът остава същият. Борисов е олицетворението на този модел в последните 10 години. Изпълнителното бюро реши да предложим на Пленума стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Наш съюзник в битката с паралелната държава е народът", каза лидерът на БСП.

Нинова припомни предишните вотове на недоверие от страна на БСП срещу управляващите. 

"Внасяхме няколко вота и искам да ви припомня, че макар и неуспешни, времето доказа обратното", каза тя.

Припомни вота за корупция, който фактите потвърждавали всяка година.

"В парламента не минава, защото партиите другите държат на статуквото, искат да си изкарат мандата, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето поведение. Нашето е това - опозиция, алтернатива", категорична бе Корнелия Нинова.

Тя каза, че не са водили разговори с ДПС за вота, но ще бъде обсъдено и това на Националния съвет тази събота.

Лидерът на БСП коментира и обсъжданите думи на земеделския министър Десислава Танева за нередности с програмите. Според нея това е "ярък пример на модела на управление на Борисов". 

"Тъй като тръгваме на подписка за оставка на цялото правителство, не искаме отделно нейната оставка. Тръгваме към хората с желание да организираме всички за оставка на цялото правителство. И да смени Танева, ще сложи друг, който да продължи по същия начин", каза още Нинова.