Зверството в Сотиря потресе всички българи и няма закон, който да е достатъчно строг за случилото се, заяви на брифинг Крум Зарков от БСП, коментирайки случаят с изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин. 

"Както винаги, за съжаление и тук се действа след събитията. Този случай показва и какво се случва в затворите, където хората вместо да бъдат превъзпитавани, излизат още по-озверели, както и в какво общество живеем", коментира Зарков.

Той обяви, че БСП ще внесе конкретни предложения за промени в НК още в началото на новата сесия на парламента. "Ние винаги сме имали позиция и по предложение на левицата през 2009 г. е прието съкратеното съдебно следствие да не се прилага при такива особено тежки престъпления", припомни Крум Зарков.

Народният представител бе категоричен, че има престъпления, за които бързото производство не бива да се прилага и това е едно от тях. "НК се изменя след всяко такова тежко престъпление и това за съжаление го прави неефективен. Министерство на правосъдието се беше ангажирало, че ще има нова цялостна концепция за наказателната политика на България и тя трябваше да е готова до края на миналата година. Докато нямаме такава стратегия, само ще констатираме подобни зверства", заключи Зарков.