БСП ще проведе 49-ия си конгрес на 26 януари. Точно преди него ще тръгне и партийната телевизия.

Днес лидерът на левицата Корнелия Нинова е събрала областни представители, за да обсъдят задачите за 2019 година, предстоящите европейски, местни избори, както и възможни предсрочни парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на централата на "Позитано 20".

"Ние сме първата партия в България, която излиза с платформа за Европейските избори. Веднага след като Конгресът я приеме, тя трябва да се представя и обяснява на хората. Тези избори са важни, не само защото ще предопределят промяната в Европа, но и защото при наша победа, ще сложат край на статуквото в България, на правителството на Борисов и ще дадат възможност за промяна и тук", е заявила Нинова пред съпартийците си.

Корнелия Нинова събра всички областни председатели на БСП за старта на новата политическа година

Снимка: БСП

Във връзка с предстоящите местни избори е обсъдено - как Визия за България да бъде разработена във визия за всеки регион и община. Да се представят начините за решаване на наболели местни проблеми е изискало ръководството от областните структури.

Накрая Нинова е представила готовността за старта на Българска свободна телевизия преди конгреса.

Официално решение за него е взето днес според устава на БСП. Според него той ще се проведе на 26 януари 2019 г. от 10,00 часа в Зала 3 на НДК.

На сайта на партията беше публикуван и дневният ред:

1. България и Европа днес. Визия за утрешния ден. Задачите на БСП - политически доклад на председателя на НС на БСП.

Докладва: КОРНЕЛИЯ НИНОВА

2. Обсъждане и приемане на проекта "Визия за България".

Докладва: КОРНЕЛИЯ НИНОВА

3. Отчет за дейността на членовете на Европейския парламент, избрани с листата на Коалиция за България, през мандат 2014-2019 г.

Докладва: СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

4. Приемане на предизборна платформа за участието на БСП в изборите за Европейски парламент през 2019 г.

Докладва: ВАЛЕРИ ЖАБЛЯНОВ