БСП не води разговори за съставяне на общо мнозинство с ГЕРБ, "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" в Столичния общински съвет (СОС) - това обявиха от Изпълнителното бюро на БСП в своя позиция "във връзка със зачестилите спекулации и множество журналистически въпроси".

"Напомняме, че колективният орган Градски съвет на БСП-София взе решение да не се участва в такова мнозинство и да се издигне наш кандидат за председател на СОС - Диана Тонова. Националният съвет на БСП потвърди това решение. Няма промяна в позицията ни", посочват още от националното ръководство на БСП.

В петък общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов заяви, че в СОС се готви "сглобка" между ПП-ДБ и ГЕРБ, "а БПС ще е смокиновият лист". 

Вчера кметът на София Васил Терзиев пък  каза, че е оптимист, че на 8 февруари най-накрая ще успеят да изберат председател на Столичния общински съвет.

Той припомни, че в края на януари, когато за седми пореден път не беше избран председател на СОС, от ПП-ДБ-СС предложиха за поста общинския съветник Цветомир Петров.