Лидерът на социалистите Корнелия Нинова вече обяви, че председателят на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) към президента Владимир Путин е "изгонен" от Кремъл за корупция и отрече думите му, че е обсъждала с него кандидатурата на Румен Радев за президент.

Решетников отвърна, че тя лъже.

В интервю за Георги Коритаров в предаването „Свободна зона“ по ТВ+ вчера пък той разказа, че двамата са се срещнали по нейна инициатива в хотел "Кристал палас" в София, където бил отседнал. При посещението си в Москва по-рано Нинова поискала среща с него, но тя не се състояла. Така през август двамата успели да се видят в българската столица.

Собственикът на футболен клуб „Славия“ Венцислав Стефанов организирал разговора. Той се съгласил името му да бъде назовано, но в началото руският генерал не искал да го прави, защото видял какво се случвало с хората у нас след първото му интервю, в което разказа за срещата.

Решетников не може да си спомни кой е довел Нинова, след като Коритаров го попита дали това не е Анна Ананиева - дъщеря на Нора Ананиева - един от лидерите на БСП през 90-те години и вицепремиер в двете правителства на Андрей Луканов. Генералът каза само, че било младо момиче.

Генералът коментира още, че БСП не е добър партньор за Русия:

„Ние се видяхме за 25 минути, даже малко повече, в хотела, в който аз бях настанен. Имахме разговор и то много малко информативен, защото се запознахме. Инициативата беше изцяло от тази страна. Така разбрах, че тя иска да ме види и да се запознае“.

Решетников критикува БСП за водената от партията политика към Русия.

„Привлича избирателите с уж лозунги за българо-руските отношения. После като дойде на власт, тези отношения се развалят. И Русия така гледа през последните години на ръководството на БСП. Няма голямо желание. Москва се отказа.“

Според него ГЕРБ бил по-искреният и предвидим партньор, но в България не вижда коя партия би работила за подобряване на българо-руските отношения.

"За България в Русия доста скептично отношение има, защото не вървят много добре отношенията и перспективата е много мъглива“.

Леонид Решетников отново изрази надежда новият български президент Румен Радев да работи за един по-добър диалог между двете държави.