По думите на Гергов протестите са тапата, която се е отпушила след четири години затапване на всякаква демокрация.

Някои финансира протестите, но паричките му ще свършат. Еуфорията е лош съветник. Протестите показват, че обществото оздравява и преминава страхът от ГЕРБ. Протестите всъщност отпушиха тапата, наложена от ГЕРБ”, обяви на  пресконференция Гергов, цитиран от радио Пловдив и Дарик.

Той заяви, че кабинетът „Орешарски” се готви да управлява не една година, а пълен мандат и това е шансът на България.

Няма да коментирам така наречените протести в Пловдив, но само като видите кои са отпред – едни са без зъби, други са отявлени алкохолици, трети са стари седесари, с които ние сме приключили, защото битките можем да сме загубили, но сме спечелили войната в Пловдив”, каза още Георги Гергов.

Според областния лидер на социалистите уличното недоволство е тотална грешка на всеки българин.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече нарече протестиращите в София алкохолици и наркомани, заплаши ги с "граждански арести" и предупреди, че ще налага закона на Орлов мост. Протестиращите събират подписи за сваляне на имунитета му.


Антон Кутев: Ситуацията е взривоопасна

"Аз мисля, че ние сме на границата на социалния мир, а на границата и на етническия мир", каза на пресконференция в Силистра народният представител от "Коалиция за България" от Силистренско Антон Кутев, цитиран от БТА.

Той заяви, че всяка непремерена крачка можела да доведе до "трайни деформации в обществото, които с десетилетия няма да можем да заличим".

"Смятам, че трябва да се внимава много в постъпките, защото ситуацията наистина е взривоопасна - на този етап се опитваме да удържим социалния мир", заяви Кутев.

По тази причина не били направени няколко контрапротести в столицата, каза още той.