АПИ отказа да предостави информация за критериите и детайлите около строително-монтажните дейности на пътищата в България с аргумент за "некоректна" формулировка на запитването от страна на БСП.

По този начин за пореден път не беше уважена искането на БСП да бъдат публично изнесени документите с технически детайли за 46 конкретни точки от магистралите Хемус, Струма, Тракия, Марица, пътя Видин - Кулата и околовръстния път на София, които ще послужат за анализ на пътната настилка в независима европейска лаборатория.

Този анализ, от своя страна, трябва да покаже каква е дебелината на пътната настилка, рецептите на асфалтовите смеси, дали са използвани неподходящи материали и равноста на пътя.

Народните представители от ПГ на "БСП за България" изпратиха трето поред писмо до АПИ с искане информацията да бъде предоставена от агенцията в регламентирания от закона срок.

От БСП поставиха въпроса за качеството на пътищата у нас след инцидента край Своге, при който загинаха 20 души, а десетки бяха ранени.
Софийската градска прокуратура днес повдигна обвинения на още 6 души за автобусната катастрофа, станала на 25 август 2018 г.