Трябва да изчакаме самия вот, за да видим колко депутати и как ще решат да гласуват. Виждаме, че има динамика, така че в следващите дни може да има промени. Това заяви в "Още от деня" по БНТ Божидар Божанов, министър на електронното управление, по въпроса какви са очакванията му за предстоящия вот на недоверие към правителството.

Партиите усещат вероятността от предсрочни избори вече са в предизборна кампания, което вдига градуса, смята министърът.

Начинът, по който опитваме да привлечем депутати е с показване на принципната позиция на правителството - за какво се борим и срещу кого се борим. С най-приятелско и принципно убеждаване опитваме да променим картината. Дали това ще стане - зависи от съвестта на народните представители.

Не съм присъствал на разговори за убеждаване на депутати от ИТН, заяви Божанов. Допълни, че няма обещания за постове и облаги.

При Борисов скандалите също бяха много, в един момент просто бяхме свикнали с тях. Сегашните скандали са по-скоро следствие от сложността на коалицията. Изграждането на тази коалиционна култура е трудното нещо, смята министърът.

Ако правителството падне и не успеем да съставим следващо, в началото на есента е вероятността за избори, обясни Божанов.

Според него, избори в момента на кризи са лошо решение, но "Демократична България" от чиято квота е министър, не се страхуват от избори.

Нашият е призив е да се върнем към масата на преговори и ИТН са основните, към които е това послание, допълни Божанов.

В момента нови избори може да пренаредят малко местата в НС, но отново ще трябват сложни коалиции.

Божанов заяви, че не му е известно да има липсващи или подменени данни от флашки от машините за гласуване на предишните избори.