"Никой не е казал, че Борисов е ял хора. Смисълът беше различен. Не може ли той да каже нещо смислено. Миналата седмица аз направих преразказ какво ми каза един човек в Министерството на вътрешните работи, но ето как той се държи пред неговия екип. Борисов много добре знае за какво говоря". Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия Евроком точно седмица след първото си интервю, в което направи скандални твърдения за бившия премиер.

"Една седмица толеранс имах, за да мога да събера някои материали, тъй като става дума за случай с давност отпреди 10 години... Един експерт заяви, че обявявам неща, за които няма доказателства... Ето ги доказателствата, с които аз разполагам. Ето сигнала, ето свидетелствата", допълни той и подчерта, че Борисов е отправял заплахи към свидетел по дело от 2009 г., подавайки наръч с документи на Сашо Диков.

"Ако сега не ме послушаш, знаеш, че машините в месокомбината работят на пълни обороти. Жена ти няма да разбере, че тя яде твоето месо", прочете част от сигнала до министъра Диков.

"... Този човек е много притеснен. Самите показания са много объркани. Някъде дори не се знае какво иска да каже. Първият разпит на този човек е пред съдия Ушев... Бих насочил вниманието на зрителите към досъдебното производство №29 от 2009 година, където има данни за извършено престъпление на един от министрите на Борисов. Борисов се е застъпил за своя министър и за да не отиде на съд е принуждавал този човек да оттегли своите показания, въз основа които, ако бяха останали, този министър щеше да влезе в затвора, защото става дума за 200 000 лв.", каза още в предаването на Сашо Диков силовият вицепремиер и шеф на МВР. Рашков каза още, че това дело е било "смачкано" и от него нищо не е излязло "при явни данни за извършено престъпление от съответния министър".

Запитан за втори път от миналата седмица насам ще подаде ли сигнал срещу Бойко Борисов, Рашков каза, че очаква прокуратурата да се самосезира. Той самият нямал доверие на Иван Гешев.

Стопкадър "ЕвроДикоФ"