Когато някой започва да губи, той отклонява общественото внимание от важното за деня. Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, тя започва да говори несвързани неща, безсмислени, защото иначе трябва да обясни на какво се дължи това. На какво се дължи, че само за 2 месеца те губят такъв електорат, че губят 15 или 20 депутат. Това заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в отговор на твърденията на партията на Бойко Борисов, че в днешния ден е агитирал срещу тях. 

По думите му, днес има сравнително по-малко започнати досъдебни разследвания.

"В интерес на истината днес има по-малко досъдебни производства. Причината отдавам на активната дейност на МВР през последните 10 дни. На пръстите на едната ръка се броят случаите, които можем да коментираме", заяви той. 

Рашков допълни, че от преди няколко часа имат информация за един случай в столичния кв. "Дружба", където представител на секционна комисия е бил с един кандидат-депутат в една кола, но кандидатът за депутат има имунитет и не може да се посегне на неговата независимост, поради което реализацията не се е осъществила до край.

"Ще анализираме кои партии са купували гласове, ще бъдем готови, след като започнем да проверяваме случаите един по един", каза служебният вътрешен министър.

Бойко Рашков съобщи още, че ще подаде сигнал срещу главния прокурор в близките дни: "Почти напълно съм готов, не хвърлям думите си както ГЕРБ на вятъра".