Така министър-председателят се обърна към журналистите по време на официалното откриване на рехабилитацията на железопътната линия „Пловдив – Бургас” на гара Калояновец, цитиран от "Фокус".
"Всичко това, като се задвижи в тази и следващата година – това са пари, милиарди, които влизат в държавата. Това ще даде възможност след това да се вдигнат и пенсиите, и заплатите”, добави Борисов.

Премиерският упрек към медиите дойде след журналистически въпрос за добавките за пенсионерите.

Днес правим нещо, което 20 години хората са чакали, каза още Бойко Борисов. Той изтъкна, че с модернизацията на линията влаковете ще се движат със 160 км/ч
Той съобщи още, че тази неделя ще бъде пусната в експлоатация автомагистрала "Люлин", а магистрала "Тракия" - "малко по-нататък", което можело да стане през юни. "Това, което 20 и кусур години дремеха, в рамките на две-три години при нас става факт", обобщи премиерът, цитиран от "Сега".

Иначе за добавките - "те ще станат ясни, когато се направят разчетите. След като имаме разчета, на тези най-слаби социални слоеве ще се опитаме да помогнем, защото действително са зле. Много искаме това да се случи, но в разчетите на бюджета това ще стане ясно в средата на юни”, заяви Борисов.

За съдебната система
На въпрос дали до края на мандата му ще има ли осъден министър, Борисов заяви: „Това е от независимата съдебна система. Има дела, които и Брюксел ги наблюдава, и те няма да ни оставят правителството да отговаря за нещо, което изобщо не е в нашите прерогативи”.

Под съдебна система ние разбираме и прокуратура, и съд, и следствие, и цялата тази схема от полицията нататък. Това премиерът, коментира след въпрос смята ли, че съдебната система изглежда такава, защото от изпълнителната власт липсват лустрационни закони, а в прокуратурата 70% са бивши служители на ДС.

На въпрос дали магистратите не обслужват олигархията и ъндърграунда, Борисов отговори, че не може да даде такова определение.