На работната вечеря с холивудските звезди, дадена от Борисов, е присъствал и министърът на културата Вежди Рашидов, съобщиха от неговото ведомство.

"Разговорите започнаха не по темата кино, защото Робърт де Ниро и Джон Траволта вече много добре знаеха, че Вежди Рашидов е известен скулптор. Тъй като и родителите на Де Ниро са художници, големият холивудски актьор показа на министър Рашидов снимки на скулптури на баща си. Министър Рашидов пък му показа снимки от отчета на Министерството на културата, като му разказа за новите музеи на България", пише в официалното съобщение.

От министерството допълват, че тъй като Де Ниро се интересува живо от изкуство и по-специално от скулптура, Рашидов му е подарил документалния филм "Вежди", дело на режисьора Васил Минчев. Актьорът се поинтересувал дали филмът е дублиран и когато разбрал, че има английски субтитри, обещал, че непременно ще го гледа.

"Министър Рашидов изрази надежда, че за краткия престой в страната ни Де Ниро и Траволта са я харесали и ще се върнат за по-дълго време с нови проекти, в които да участват много български професионалисти. Двамата холивудски актьори опитаха традиционни български печени чушки, вариант на шопска салата, както и избрана селекция български вина", завършва съобщението.

През октомври миналата година Бойко Борисов, Вежди Рашидов и Христо Стоичков се срещнаха с холивудската звезда Арнолд Шварценегер, който беше у нас за снимките на филма "Непобедимите 2". Премиерът се снима с Терминатора и му подари пищов кремъклия от Априлското въстание. В отговор получи меча на Конан Варварина.