Вече имаме нова сглобка, нова коалиция - ПП-ДБ и "Възраждане". Играха срещу нас. На няколко места загубихме, но загубихме от коалиция. Това са партиите, които подкрепят Русия и Путин. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив, където кандидатът на партията му за кмет Костадин Димитров спечели балотажа срещу издигнатия от ПП-ДБ Ивайло Старибратов.

По думите му ГЕРБ има двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ и това е категоричният резултат от местните избори. Борисов добави, че на първия тур ГЕРБ са били първи навсякъде.

Според него на втория тур ПП-ДБ и "Възраждане" навсякъде са играли против ГЕРБ, а в родната му Банкя "са платили пари да го бият" (На балотаж в Банкя са кандидатът на ГЕРБ Рангел Марков и Антон Бранков от "Възраждане" - бел.ред.)

"Понеже в Банкя се познаваме - ПП и "Възраждане"... аз бих се обърнал към Кирил и неговото лицемерие - дадох си гласа за Терзиев, накарах и партията да гласува за него, и в същото време платиха пари да ме бият в "Банкя". ПП и "Възраждане" играха срещу нас, а Петков иска да си говорим в сряда, четвъртък и петък за данъчни закони и какво ли не. Лицемерие. Затова е ниска избирателната активност, защото хората вече не понасят лицемерие. Има прекрасна коалиция в момента между ПП и "Възраждане", ДБ. И това ще бъде лично от мен огласено. Вече съм го направил пред всички наши западни партньори. Или се прави правителство или коалиция като хората или подобни шарлатански сглобки", добави лидерът на ГЕРБ.

Попитан означава ли това нови параментарни избори, Бойко Борисов отговори: "Най-малко. Действително, ако аз трябва да събирам партията, навсякъде ще ми докладват. Ако са си играли с "Възраждане", няма смисъл да има такава сглобка. Колегите от ДПС да избират".

Той заяви още, че ПП-ДБ не са съгласували с ГЕРБ искането до президента за смяна на ръководителя на ДАНС. "Денков ми се обади след като беше пратил писмото на Румен Радев. Сиреч той си решава и ме уведомява. Асен Василев прави извънредно заседание, на което си вкарва данъчни закони, но ние не сме ги видели", коментира Борисов.