Борисов коментира, че на „Лукойл" е дадено време да направят доклад относно това докъде са стигнали с инсталирането на контролно-измервателните уреди заради липсата, на които Агенция "Митници" отне разрешителното на рафинерията да оперират данъчните й складове.
От компанията, обаче не са предоставили такъв доклад, оказало се, че дори не са стартирали процедурата, предаде КРОСС.
По-рано днес Борисов уточни по БНТ, че "поне е трябвало да сложат 12 измервателни уреда на входа и изхода", а за другите щели да ги изчакат.

Вчера премиерът също засегна темата за познанството си със Златев.
Всякакви спекулации с моето приятелство с Валентин Златев трябва да се забравят. Това е заявил Борисов в девинското село Осиково, където откри ремонтирана пътна отсечка, предаде "Фокус". 

Неотдавна Уикилийкс разкри грами на бившия посланик на САЩ у нас Джон Байърли, в които пише, че Бойко Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с шефа на "Лукойл България" Валентин Златев - изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов, пише в грамите.
Кметът (става дума за Борисов, докато беше кмет на София) ангажира „Лукойл" в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт.

БСП се закани да даде на прокурор разкритията.

В отговор Борисов каза, че не чете Уикилийкс, не е настойник на бизнесмена и че "единственото, на което сме били заедно с Валентин Златев, беше, когато освещавахме руската църква и паметника, за който той помогна".

През март лидерът на РЗС Яне Янев дори каза, че истинският министър-председател на България е Валентин Златев, а истинският министър на вътрешните работи - Бойко Борисов. Янев дори обяви, че имал запис на разговор между двамата.

Днес самият Валентин Златев каза, че познава Борисов от 30 години, но това нямало отношение към нашата работа.

Последна актуализация в 16.40 ч.