В понеделник или ще бъде изпълнен мандат, или ще се знае, че отиваме на избори. Няма да има никакви преговори извън понеделник. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, ако Мария Габриел направи така, че да има кабинет, който да може да управлява, ще ѝ дадат 69 гласа. Ако не се разбере, още тогава ще се знае, че повече разговори няма да има до след изборите, допълни Борисов.

Той отказа да коментира преговорите, защото не участва в тях. Не им прави чест на колегите да пускат част от преговорите, които ги устройват, каза Борисов по повод въпрос дали е договорено министърът на отбраната Тодор Тагарев да не бъде част от следващия кабинет. Той уточни, че спазват ангажимента, докато всичко се договори, да не се коментира. Мария Габриел, ако може да работи с Тагарев, аз ще го гласувам, ако не може да работи - нейна работа, каза лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че тя ще бъде премиер и тя трябва да си представи ясно "какво се случва с Министерски съвет, с управлението на Министерски съвет с чужди министри, нейна работа".

Президентът Румен Радев отмени за понеделник , 18 март, връчването на мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарната група - на ГЕРБ-СДС.

Бойко Борисов присъства на конференция "Eвропейска сделка за фермерите - визията на Европейската народна партия (ЕНП) за земеделието в Европа".