Вчера лидерът на ГЕРБ категорично не подкрепи заместника си Цветан Цветанов, който заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е прикрил сигнал за разследване срещу заместника си Борислав Сарафов, както и че двамата са управлявани от Делян Пеевски. 

Борисов заяви, че няма да застане зад думите на Цветанов, докато той не ги докаже.

И днес бившият премиер продължи да бъде критичен и настоя:

"Ако има някаква информация, документи трябва да отиде и да предостави в прокуратурата или съответно да каже какво точно има предвид".  

Попитан, дали не му е минало през ума да спре Цветанов от закуската при президента на САЩ Барак Обама, Борисов отговори, че не е, защото това било лична покана".

Вчера и главният прокурор призова зам.-председателя на ГЕРБ незабавно да представи факти, с които да подкрепи твърденията си.

По-късно днес отвърна на призива на Борисов и Цацаров и обяви, че в ГДБОП има справка с данни за извършени от Борислав Сарафов натиск и други престъпления.

"Отдавна съм спрял да обръщам внимание на твърденията на г-н Цветанов, не само през последните месеци. Там са лъжи, клевети и интриги", коментира вътрешният министър Цветлин Йовчев. 

В неделя се очаква на конгреса на ГЕРБ да бъдат избрани нови двама заместник-председатели. Засега не е ясно дали острите критики на Борисов към Цветанов ще се отразят на неговия пост.