Тази си позиция той потвърди по-късно и на пресконференцията в НДК. Борисов добави, че искал да си почине.
„Аз няма да се кандидатирам за президент – всички медии да знаят и да не ми задават този въпрос. Толкова съм се уморил, че заслужавам да си почина до края на живота”, заяви Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Преди няколко месеца лидерът на ГЕРБ заяви, че ще се кандидатира за президент на следващите президентски избори.
На няколко пъти той попита "що да не се кандидатирам за президент, аз нямам ли права".

Сега премиерът посочи, че първото, което му предстои утре, е бюджетът за 2012 г. Свалям шапка на българския народ, защото не предизвика политическа криза в условията на световна финансово-икономическа криза. Така коментира резултатите от днешния балотаж премиерът и лидер на ГЕРБ, цитиран от Дарик.
 
“В инстинкта на българския народ не бих могъл никога да се съмнявам“, каза той, цитиран от "Дневник".

Той честити на спечелилите президентските избори Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и увери, че ще ги търси само по работа и “ако имаме обща такава“. Похвали кандидата за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов, който направил добра кампания.

ДПС са сериозна партия, но днес малко не им стигнаха силите, коментира Борисов очакваната дори от самия него решаваща роля на движението в днешния вот.
Той призна и вина на ГЕРБ за представянето на кандидата й Йордан Лечков в Сливен. 

Борисов повтори извършеното по време на управлението на ГЕРБ в областта на икономическата политика и развитието на инфраструктурата и изказа огорчението си от обвиненията на лидера на БСП Сергей Станишев, че изборите са манипулирани и демокрацията е застрашена.