"Аз, откакто съм от 12 години в публичното пространство, само ме спрягат за президент. В края на краищата - омръзна ми всяка година да обяснявам. Просто ме забавляват да гледам колко ги е страх и как треперят всичките и се чудят какво да направят. Затова до август- септември ще ги оставя ей така да им видя акъла. Това е точната дума", каза министър-председателят, цитиран от “Фокус”.

В последните дни той е критикуван и от БСП и ДПС, и от сините, дори и от президента Георги Първанов заради изказването си, че кандидатът на управляващата партия ще бъде обявен чак през август, вместо да обяви директно още сега дали той ще се впусне в надпреварата за държавен глава.

Днес премиерът изтъкна, че преди година ГЕРБ първа обяви своя кандидат-президент - тогава лично той заяви, че това ще е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
„Какво му се случи – сини, червени, криминални структури заляха с помия човека, който се бори с престъпността. Кой преди нас си беше казал кандидата - не е ли така?”, категоричен бе Борисов.

Според него всеки ден някой от политическите му опоненти излиза да каже нещо, свързано с него, за да може след това да му се обърне внимание чрез журналистическите въпроси и коментарите.

Той коментира и думите на лидера на ДСБ Иван Костов, че напуска всички постове - на главен секретар и кмет на София, а сега може би и този на  премиер.
"Г-н Костов не е бил толкова премиер, колкото аз съм бил главен секретар. Софиянци два пъти ме избираха за кмет. Общо аз съм изкарал повече като кмет на София, отколкото един мандат", каза Борисов.
Той добави, че е бил и в пъти повече време главен секретар от който и да било друг и е напуснал, защото не е могъл да работи с политическо ръководство на МВР, наложено от Тройната коалиция.

Станах премиер и София има Южна дъга, спортна зала, северна тангента, най-модерно метро, подземни паркинги и гаражи”, похвали се за пореден път Бойко Борисов.