Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо се появи сред поклонниците на Кръстова гора и не подмина коментарите на актуалната политическа обстановка. Той обвини, че парламентът е станал арена на лична вендета.

"Превърнаха парламента в слуга на Румен Радев, в място за вендета", смята премиерът. Според Борисов на държавния глава му е изгодно да няма правителство.

"Чакаме вече трети избори Бойко Рашков да каже какво сме подслушвали. Чудовищна контрабанда на всичко в момента върви. Месеци на хаос, безвремие и нищо. Искам едно нещо да се покаже, което е свършено от това правителство - аз не го виждам. Цените вървят отгоре", коментира Борисов.

По думите му изборите са предрешени. "Не машинното лъже, а след това стават лъжите. 99.2% от гласовете на изборите преброиха за ден, а 0.8% за три дни, добави той.

"Голямата съдебна реформа е да дадат на техния приятел Янаки Стоилов Бюрото за защита. И да излъжат пенсионерите за 3 месеца. Да сме здрави, пък все ще се преборим някак", каза още Бойко Борисов пред журналисти.

След коментарите Борисов започна да си прави обичайните снимки за спомен с фенове и поклонници в светата обител. На Кръстова гора той бе заедно с пловдивския митрополит Николай.

Владиката изказа задоволството си от изграждането на новия път до святото място.

"Не можеше да се разминат две коли, камо ли автобуси", припомни той и благодари на бившия премиер за отпуснатите средства за ремонта.

"Това е българският Атон", заключи Борисов.