Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ. Това е заявил лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на среща с представители на "Локхийд Мартин".

"Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места. Това заявих днес по време на среща с представители на Локхийд Мартин, които са на посещение в България", заявява в социалната мрежа Борисов.

Той отбелязва, че е припомнил по време на разговора с "Локхийд Мартин", че "веднага след като Руската федерация неоправдано нападна Украйна, от ГЕРБ заявихме ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков".

"За съжаление последната година бе втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили. Единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя Ф-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ. Ето защо с представителите на Локхийд Мартин обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия", добавя бившият премиер.

По думите му неговата цел и тази на съпартийците му е след 2 април да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма.