Окончателно решение за бъдещо съвместно явяване на изборите на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" не е взето. Обсъждаме в Национален и Изпълнителен съвет и това решение предстои да бъде обявено може би следващата седмица. Това каза пред bTV бившият шеф на парламентарната енергийна комисия и ексдепутат от ПП Радослав Рибарски.

По думите му, трябва детайлно да се следят социологическите проучвания.

"Настроенията в този период са едни, преди изборите са други, така че ние ще вникнем в реалните цифри, ще видим какви биха били ползите, но трябва да гледаме чисто политически как би седяла една формация след изборите и в парламента", коментира Рибарски.

По повод газовата криза той обясни, че интерконекторът с Гърция е завършен. Чисто документално трябва да приключат последните дейности по издаване на акт 15 и 16, добави бившият депутат от ПП. По думите му при включването на азерския газ цените ще бъдат по-ниски.

Цените по този договор са значително по-ниски, те като бъдат добавени към микса в пълния обем от над 1 млн. куб. м. годишно, ще дадат значително намаляване на цената в микса, който генерира "Булгаргаз", обясни той и изрази надежда за пускането на интерконектора още първите седмици на септември.

Строителните работи и тестването на самия газопровод са проведени, там има газ и той може да бъде ползван, каза Рибарски.