Премиерът Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук от джипа си тази вечер, малко след като в ефира на БНТ от протестите един от организаторите им - пиар експертът Арман Бабикян, заяви: "Надявам се, че тази вечер в Евксиноград г-н Гешев и г-н Борисов ще могат да се разберат кой пръв да подаде оставка".

Днес цял ден министър-председателят е на инспекции във Варненско, където се намира и лятната държавна резиденция Евксиноград, но до този момент нямаше информация той да има планове да ходи там. За главния прокурор се знае, че е в отпуска, но от пресцентъра му заявиха, че продължава да работи и вчера беше в провинцията на поредна акция срещу битовата престъпност.

Ето какво заяви Борисов пред камера в автомобила си по повод твърдението на Бабикян - един от така нараченото Отровно трио (заедно с проф. Велислав Минеков и адвокат Николай Хаджигенов): 

"Току-що разбрах за поредната лъжа на триото - че сме в Евксиноград заедно с главния прокурор. Нито съм го чувал, нито съм го виждал, доколкото знам, днес има публично събиране на прокурорската колегия, а сега това кое село е - Макарево, и през Ришкия проход се прибираме за София, защото още магистрала "Хемус" не е готова... Така че като лъжат, поне малко да имат срам тия хора, не може всичко да ти е лъжа. Като всичко е лъжа, накрая няма кой да повярва на истината. След като днес от сутринта имахте възможност да наблюдвате всички наши действия...".

След това премиерът изброи обектите, които провери, сред тях и газопроводът "Балкански поток".

После той продължи с коментар за блокадите на ключови столични кръстовища:

"Не може всяка лъжа непрекъснато да я опровергаваме. То хубаво и човек да почива, но ние продължаваме... Изключително съм разтревожен от това, което МВР докладват, защото никой не е срещу протестирането, демонстрациите, стачките - това са формите на демокрацията, но да се затваря движението и да се препатястват другите хора, които отиват на работа, водят си децата... да се обяснява някой защо иска да мине по пътя... Има свобода на движение... Провокират се полицаите, с цел да ги тормозят... Пред МС никой не им пречи да протестират, но да не затварят кръстовища, и другите граждани имат права, и полицаите също, пък и на жегата и търпейки обидите им... Ние не се обиждаме от техните обиди, а те много обидчиви веднага - и то в частен разговор може да се говори каквото си иска, но те го правят демонстративно. Аз не съм си позволил никой да обидя, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажех глупост, веднага ме налютява, ама почина и сега няма кой...

Така че лъжата, която някои от това трио, не искам да използвам епитети, защото ползата от всичко е, че ние си извеждме поуки, поправяме се и мерките ни са много бързи и адекватни...".

После Борисов коментира и продуктите, с които протестиращите замерят сградата на Министерски съвет в последните дни, и намеси олигарсите: 

"Съжалявам, ако досаждам, но просто птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам, а и ние спазваме правилата за движение. Даже някой днес беше писал, че колата нямала гражданска отговорност, сякаш не знаят, че по закон колите на НСО имат специален режим. Аз съм само един водач, дисциплиниран... Така че умолявам - нека си протестират по всички начини - да хвърлят яйца, домати, кебапета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета, ако искат, защото много забравиха контрабандата с бутчета, която ние прекършихме... Да, не са доволни олигарсите, много пари се вкараха в бюджета. Затова към днешна дата в цялата тази криза фискалният резерв е билзо 10 млрд. лева, това значи пестеливи, добри стопани. Затова е цялата съпротива...".

След това Борисов отново се обърна към недоволните от управлението граждани:

"Моля ви, протестирайте, ей - идете у Бояна, на Секвоя, запалете я тази къща, ако искате, но оставете кръстовищата, оставете хората да си гледат живота, тези, които са тръгнали на ресторант, на гости, никой не ви е виновен.. Има избори, който спечели, много пъти съм го правил - поздравявам го, дърпам се, партията остава в опозиция. Ами представете си, че ние загубим изборите и 25 души почнат веднага да затварят кръстовища? Това ли е редът?... Ей тука, понеже наближаваме Петолъчката - не помните ли как се избивахте тука, българи, с часове не можехме да минем...".

И накрая премиерът пак се върна към Арман Бабикян:

"А той казва, че съм с Гешев на Евксиноград. Абе, спри да лъжеш, бе?! Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания... спри го повече, защото ще избухна и ще наговоря пак (към снимащия в джипа, вероятно неговият пиар Севдалина Арнаудова - б.р.)...".

По-късно в профила на премиера към видеото беше публикуван обобщен призивът му:

"Противоотровата на лъжите на "триото" е истината. Хората виждат непрекъснато къде съм. Показваме всеки ден какво работим. Показваме на хората какво е направено и какво ще се направи. С това отговаряме на лъжите и фалшивите новини на хора, които навремето ми се молиха да ми правят кампанията. Нека всеки, който иска, да протестира. Но демократично ли е по този начин да се нарушават нечии чужди права? Редно ли е да се обиждат и да се провокират полицаи? Нека има протести, но да не се затварят кръстовища, да не се пречи на нормалния живот на хората. Догодина има избори. Който ги спечели, ще управлява. Това е демокрацията".