Обама поздравява Борисов за изборната победа и декларира, че сътрудничеството между двете страни в рамките на НАТО и евроатлантическото партньорство ще продължи. Американският президент подчертава, че страните ни имат общи интереси в търговията и инвестициите и това сътрудничество трябва да се задълбочи.
Бойко Борисов благодари на Нанси Макълдауни и й пожела тя да е нашият посланик в Департамента на САЩ, където е новото й назначение.
Руският премиер Владимир Путин също изпрати изпрати поздравителна телеграма до Бойко Борисов във връзка с избирането му на тази длъжност. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на правителствената пресслужба, предаде БТА.
"Разчитам на активна обща работа, насочена към по-нататъшно задълбочаване на традиционно приятелските руско-български отношения и за цялостно развитие на богатия им потенциал", посочва Путин в поздравлението до Борисов.
Бойко Борисов получи поздравителна телеграма от канцлера на Германия Ангела Меркел, съобщиха от правителствената пресслужба.
В телеграмата, цитирана от БГНЕС, се казва: "Сърдечно Ви поздравявам с избирането Ви за министър-председател на България. Желая Ви късмет и успех в предстоящите Ви задачи. Ясният мандат, който Ви бе даден от българските избиратели на 5 юли, е свързан с очаквания за по-нататъшни реформи. Германия ще Ви подкрепя като партньор. Очаквам с радост съвместната работа с Вас и по-нататъшното разширяване на тясното и успешно партньорство между нашите две страни в Европейския съюз и НАТО".