"Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората, няма досега случаи на протестиращи, които са искали нещо от правителството или са предлагали да не са били срещнати, да не са били изслушани. След ден-два им е бил решен проблемът, но безспорно тези провокатори, които заявиха в един момент хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите", заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът присъства в Кърджали на освещаването на новоизградените постройки на средновековния манастир "Свети Йоан Предтеча" заедно с председателя на парламента Цвета Караянчева и областния управител на Пловдив Здравко Димитров. Средствата за строежа 800 000 лева са отпуснати от държавата. Освещаването беше извършено от пловдивския митрополит Николай.

Борисов обясни, че с коментара си, че мафията се опитва да свали правителството не е имал предвид, че всички участници в протестите са част от нея.

"Вие взимате едно изречение. Винаги съм заявявал, че уважавам протестите на хората. Безспорно е, че тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори. Безспорно е, че има платени сред тях. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, към другите - неприязън, която никога няма да спре. Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези", посочи министър-председателят.

"Полицаите бяха атакувани с ярост. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите", каза още той по повод протеста от 2 септември.

Бойко Борисов коментира и днешните вътрешно партийни избори за председател на БСП: "Единственото, в което се обвиняват на днешните избори на БСП, е във фалшификация на изборите. И в лъжа. И че не са честни изборите. Или по навик го говорят, защото като губят изборите го правят, или те искат да правят следващите избори"