Борисов бе представен на сцената от шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов с думите: "Когато Борисов излиза, той трябва да чува "Победа", съобщиха БГНЕС и "Фокус".

Борисов обвини социалистите в правене на черен PR срещу него. Видно е, че сме по-добри, каза със самочувствие той.

Тъй като и Станишев се произнесе, че знаел как събираме хората, искам да ви попитам как ви събраха вас тук? Дали някой ви е плащал, дали ви е докарал? Неговите скъпоплатени пиари го бяха посъветвали да направят и те откриване в "Арена Армеец" (където ГЕРБ направи националната си конференция - бел.ред.), но после се отказаха", обясни експремиерът и благодари на представители на СДС и ДСБ, които са дошли на откриването. Това е правилната политика и трябва да се поддържаме, добави той.

"Лъжат безобразно "ще вдигнем заплатите и пенсиите". Как ще ги вдигнеш, откъде ще дойдат пари", продължи Борисов с нападките.
Експремиерът прехвърли отговорността за стопяването на фискалния резерв на увеличените от Сергей Станишев пенсии, които правителството на ГЕРБ трябвало да плаща от първия ден на своето управление от лятото на 2009 г.: "Както БСП сега обещава, но все пак си слага запетайка, ако стане грешка да спечелят, всичко, което обещават, че ще го направят в края на мандата. Ние вече изядохме дървото така - на последното заседание на Министерски съвет вдигнаха пенсиите, ние ги плащаме четири години. Казват "ГЕРБ изядоха фискалния резерв", не - изядоха го българските пенсионери. 4 млрд. от фискалния резерв заминаха в увеличенията на пенсиите".
Той имал информация от Брюксел, че преди изборите ще има "над пет милиарда и кусур фискален резерв".

"Станишев беше кукла на конци при Доган, сега иска да е кукловод. А Орешарски  да му е кукла. А сега като го е страх да мине по София, праща кукли да ни имитират. Това ли му е позитивната кампания на това момче", коментира той акция на левицата с кукли на бившите управляващи. Колко струва да платиш на четирима актьори, да ги облечеш като маймуни и да ги изкараш да ни имитират, попита той.

Толкова демокрация, колкото има сега в България, никога не е имало, каза Борисов на обвиненията на Станишев, че сбирката на ГЕРБ в зала "Арена Армеец" приличала на конференция на Хитлер от 30-те години. Станишев понеже е мързелив и обича да спи, гледа филмчета на "Дискавъри", където миналата седмица даваха филм за Хитлер, добави експремиерът и уточни, че той гледал въпросното филмче, защото сега бил в почивка.

По думите му такъв бил манталитетът на левицата - на честното казват корумпирано, на бялото, че е мръсно.
Станишев освен мръсотия друго не може да прави. Сигурен съм, че той си е пуснал това досие (документът, че Станишев е доносничил с псевдонима "Московеца" - бел.ред.) и ме обвини мен, преположи Борисов.

По думите му ГЕРБ не може да прави коалиция с БСП, ДПС и "Атака".
"Ако се случи едно от нещата, които "Атака" предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел. Ако е имало толкова злато, сребро, Тодор Живков щеше да позлати България", обясни той.
Прогнозира, че БСП няма да направят правителство и добави, че "Ахмед Доган е изключителен играч, явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство".

Лидерът на ГЕРБ вярвал в инстинкта на българите.
"Можеше по-рано да направя някои рокади, лична моя грешка, но човек се учи от това, което прави. В България не вярвам някой да се е изучил за премиер, за кмет...", призна той.

Той призова присъстващите за пълна мобилизация, защото по думите му единственият шанс да се избегне катастрофата е да се направи правителство, защото "в противен случай икономиката няма да издържи". Това ще е райско време за всички, които не искат да има една стабилна, работеща държава. Ние сме отговорни хора, но искам да знаете, че трябва да имаме убедителна победа, за да имаме моралното право и волята да кажем "да може да е имало 50-100 хиляди протестиращи, но сме взели адекватни мерки да не се повтаря", каза още лидерът на ГЕРБ.

Цветан Цветанов представи листата на партията за Пловдив отзад напред.
Борисов ще бъде водач в 25 избирателен район в София и той сам си избра Пловдив след многото номинации във всички общини, обяви той. "Единственото, което интересува БСП е как да опонират на опонента с черен PR, а ние ще правим кампания лице в лице", подчерта Цветанов, след което повтори: "Ние сме силни да признаем грешките си".

Срещата приключи с програма с участието на Веселин Маринов, Мария Илиева, Орлин Павлов, Поли Генова, Рафи, Ангел и Моисей, актьорите Димитър Рачков и Любо Нейков и ансамбъла "Българе".