"Бях прав, когато ви казвах, че г-н Първанов прави свой политически проект и се изказва не като държавен глава, а като представител на алтернатива. Единственото, което съм искал да каже, е това, което той каза вчера. Вчерашното му изказване му прави чест, радвам се, че е така. Имаме нужда от алтернатива", заяви днес пред журналисти министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

Премиерът обаче постави и едно условие: "Що се касае до алтернативата, президентът трябва да докаже каква е".
"Товa не е закачка", коментира още Борисов по повод предупреждението на Първанов, че повече няма да отговаря на "закачките" му.

Вчера държавният глава заяви, че "в държава, в която премиерът се опитва да превърне 8 млн. сънародници в обекти на своята политика, не е зле да има и един политически субект с алтернативна визия".

Междувременно днес бившият депутат от БСП Татяна Дончева пък обяви, че обявявайки нуждата от алтернатива на управляващите Първанов е плагиатствал идеи от нейния политически проект "Движение 21".

"Не смятам, че институциите могат да бъдат политически алтернативи една на друга - Министерският съвет и премиерът на президента и президентът на Министерския съвет", коментира на свой ред лидерът на социалистите Сергей Станишев.
"Единствената към момента политическа алтернатива и организирана опозиция на ГЕРБ е БСП. Левицата ще показва това все по-ясно не само чрез критики към управлението, но и с алтернативни предложения, политики и решения", добави бившият министър-председател, цитиран от "Дневник".

Вижте видео от "признанието" на премиера Борисов