Министър-председателят направи това изявление в ефира на Нова телевизия тази сутрин. Той бе провокиран от припомняне на една от последните му пресконференции. Тогава, след като журналист започнал въпроса си с: „Г-н Борисов, президентът...”, премиерът отговорил: „Не ме занимавайте, пресконференцията приключва”.
На фона на това вчера Борисов заяви, че всичко, което е свършено при посещението му в Брюксел ще бъде обсъдено на Консултативен съвет с Георги Първанов и се очаква да бъде създадена комисия между Министерски съвет и президентството, която да си взаимодейства.
"Още на 28 август има писмо за съгласуване за консултативния съвет на 14-ти септември, което аз съм подписал. Оттук нататък аз не знам дали знаете, но поне 70-80 журналисти има на една среща, когато имаме събитие, и всеки един от тях, понеже е от различна медия, иска сам да си зададе един и същ въпрос, за да си го има за него си, и аз ако тръгна да отговорям на всичките 70.... Всеки започва „Президентът каза” и аз трябва да спра и всеки да слушам какво е казал президентът. Мисля, че нито имам желание, нито ще го направя. За това като чуя президента, аз вече съм чул 10 пъти един и същи въпрос",  коментира днес Бойко Борисов.
"Що се касае за моите действия, личните ми отношения с един човек нямат никакво значение, когато той представлява една институция. И тъй като по закон президентът назначава консултативен съвет, ние трябва да отидем", добави той.
На въпрос дали лични отношения с държавния глава са лоши, той отговори директно: "Към днешна дата – да, но това няма никакво значение за работата на институциите".
Когато един човек ръководи една институция - дали е президентство, дали е Министерския съвет, личните отношения и партийната принадлежност не би трябвало да имат никакво значение. Това каза по-късно пред журналисти в парламента Бойко Борисов в отговор въпрос за противоречията му с Георги Първанов по енергийната политика.
Подобен скандал между институции - не между хора, е много лош сигнал навън, посочи Борисов. По време на визитата на премиера в Брюксел министрите от делегацията му са се срещнали с 12 еврокомисари, с петима ръководители на големи дирекции, с председателите на Европейския парламент и на Европейската комисия. Това беше действително един силен знак, че ако работим добре, българите ще получат достойно място в Европа. Дали се харесваме с президента, в случая няма значение, добави Борисов, цитиран от БТА.