Той каза това по време на политически университет във Варна, организиран от МГЕРБ като уточни, че това е европейска статистика, предаде БТА.

По думите му страната ни е сред десетте най-добри държави при изготвянето на проекти от всички 28 страни-членки. Той посочи, че зад България има държави с по 15, 30, 40 процента грешки при изготвянето на проекти.

Според Борисов това показва, че България има много добър административен капацитет на екипите на министерствата и кметовете.

Премиерът каза още, че през тази година по европейски проекти ще бъдат разплатени 6 милиарда лева за инфраструктура, конкурентноспособност и други.

Пред младежите от партията Бойко Борисов разказа за проектите, които са реализирани и се осъществяват при неговото управление. Той посочи, че при управлението на ГЕРБ средно на година се строят 65 километра магистрали.

Министър-председателят припомни, че през тази година предстоят строителство на лотове от магистрала "Хемус", завършване на спортните зали в Русе и Пловдив и други.

Борисов каза още, че се полагат огромни усилия за борбата с контрабандата, като по думите му за три месеца има над 1 милиард лева повече приходи.

Премиерът обясни, че се търси решение и за проблемите на родителите с деца с увреждания.

За Варна премиерът каза, че според него кметът Иван Портних и екипът му са тръгнали малко бавно.

"Практиката показва, че през втория си мандат кметовете работят по-силно, там, където ГЕРБ има кметове два мандата, са най-добрите градове за живеене",
допълни той.

В политическия университет на МГЕРБ, който е под надслов "Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. - Доказваме, че можем!", освен премиера, участваха министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев, депутати и други.

Анкета: Имате ли доверие в кабинета?