Благодаря на дамите за символния подарък, който получих тази нощ на летището.

Не само на тях, но и на всички граждани категорично заявявам, че съм абсолютно решен да измета и изчистя цялата корупция в държавата, каквото и да ми коства това, написа на Фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов.

Премиерът e разпоредил да се отмени обществената поръчка за нова фирма за почистване на летище София.

Благодарни чистачки го чакаха с цветя и му подариха метла. За прекратяването на поръчката премиерът първо съобщил на чистачките на аеропорта.

Заради техния протест под наслов "Летище София замириса" премиерът научил за проблема с този конкурс, става ясно от публикация на една от чистачките - Евелина Петрова, във Фейсбук. Съобщението й е споделено и на Фейсбук страницата на министър-председателя.

По-късно пред журналисти в Брюксел Бойко Борисов заяви, че обществената поръчка вече е спряна..

Пратих министър Московски и хора, на които вярвам, да проверят и чистотата и начина, по който се поддържа аерогарата. Възложих да проверят и разпоредих да я спрат”, обясни премиерът.

По думите му, чистотата е на отвратително ниво, не се поддържа така, както трябва, затова Борисов не вижда смисъл от тази обществена поръчка няколко месеца преди летището да бъде дадено на концесия.

„Първо, това е голяма поръчка, второ се подготвят документите за концесия. Трето заплатите на стотина души поне ще паднат наполовина. В същото време и аерогарата и РВД в момента заради огромния трафик, който има на пътуващи, са на много добри печалби, имат пари, така че нищо не се налага в този сектор да се прави това”, коментира министър-председателят.

Малко след 19 ч. десетки служителки на фирмата за почистване се бяха събрали с децата си на летище София с букети, за да посрещнат премиера Бойко Борисов, съобщи bTV.

"Благодарим ви, г-н Борисов! Сто семейства ви благодарят", казаха в хор чистачките.