От партия "Възраждане" представиха Бойко Атанасов като техен кандидат за председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Той беше представен от председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция в Народното събрание.

Костадинов отбеляза, че към корупцията в държавата трябва да има нулева толерантност, особено когато става дума за политическа корупция.

Атанасов е следовател с 20-годишен опит и според лидера на партията Костадин Костадинов ще бъде безкомпромисен в борбата с корупцията по високите етажи на властта.

"Към корупцията в държавата трябва да има нулева толерантност. Г-н Атанасов е доказал, че е човек, който не прави компромиси и има хъса да смачка гръбнака на корупцията", каза Костадинов.

"Приех номинацията, защото не са ми поставяни условия", заяви Атанасов. Според него в момента не се провежда никаква борба с корупцията по високите етажи на властта.

Бойко Атанасов, който е известен с критиките си към главния прокурор и прокуратурата, е сред тримата кандидати от следователите в преките избори за членове на Висшия съдебен съвет. Право да избират имат 435 следователи, които ще определят един свой представител във ВСС. Новият 25-членен състав на Съвета трябва да е комплектован до 3 октомври.

Другият кандидат за поста председател на КПКОНПИ е сегашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който е предложен от премиера Кирил Петков. 

Антикорупционната комисия продължава да дели партиите в парламента. Нова серия скандали и обвинения имаше и днес между "Продължаваме Промяната" и "Има такъв народ". Двете партии спорят за това какви да бъдат промените в антикорупционния закон.