"В конфликта между други институции ви забранявам да се месите и коментирате - това не е наша работа. Имате си други ежедневни и много важни задачи" - с тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към министрите си в началото на редовното правителствено заседание тази сутрин.

Още вчера той отказа да коментира действията на прокуратурата, която разпространи СРС-та с участието на президента Румен Радев и обяви, че има висока степен на вероятност той да е извършил престъпление - осуетяване на проверка на КПКОНПИ за съпругата му.

"Това не е моя тема, защо ще ме питате мене?", реагира Борисов на въпрос на журналисти.

Днес той изтъкна, че единственото, на което наскоро е реагирал, е да отговори на президента Румен Радев след обвиненията му, че  управляващите са избягали от диалог за изборния процес, защото не участваха в организираната от него среща по тази тема.

"Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна. Ние не сме никаква страна, ние си гледаме нашата институция. Единственото, което съм реагирал е, че не съм отишъл на консултации, но не съм бил поканен, отиде Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министри, без да ме уведомява мен, това е тенденциозно и неправилно. Няма случай, когато президентът Радев да ми е поискал министри и да съм му отказал, но да не ме поканиш, а да ми викаш хората... и да казваш, че Борисов не е отишъл. По другите теми ние не участваме и не вземаме отношение по никакъв начин, не е наша работа, да ви е ясно. Като ви питат, това отговаряте. Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние. И аз го направих", допълни премиерът.