Бойко Борисов коментира днес лаконично пред журналисти в кулоарите на парламента оттеглянето на Славена Точева като народен представител от ГЕРБ.

"Поздравявам я за личното ѝ решение", заяви той, след като се появиха медийни интерпретации, че варненската рекордьорка по изборни преференции е подала оставка по негова молба.

Самата Точева пък обясни във Facebook, че решението ѝ е заради загубата на ГЕРБ във Варна: 

"Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на местните избори във Варна и това е изцяло мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет. Този изборен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите". 

Точева добавя, че запазва уважението и съпричастността си към всички мои колеги от ГЕРБ и им пожелава успешна и ползотворна работа по време на 49-то Народно събрание. "Моите избиратели и колеги знаят, че винаги могат да разчитат на подкрепа и помощ от мен", завършва публикацията на варненската, вече бивша депутатка.  

Точева бе избрана за депутат от 3 МИР Варна. 32-годишната бивша хостеса надмина дори лидера на партията Бойко Борисов по този показател. Според данните на ЦИК за нея в морската столица с преференции са гласували 10 155 граждани.

Заради големия брой лични предпочитания Славена Точева беше проверявана от прокуратурата за купуване на гласове. 

Тогава в публичното пространство се появиха и съмнения за подкрепа от варненския бизнесмен Даниел Славов, известен като Дидо Дънката. През 2010 г. той беше задържан при акция "Медузите" по обвинение в участие в организирана престъпна група, за злоупотреба със служебно положение, за сключване на неизгодни сделки и склоняване към лъжесвидетелстване.