Направих Дани Митов заместник-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ , взех го от тях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод срещата на президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев във връзка с предстоящите промени в кабинета само 8 дни след полагането на клетва от кабинета. 

"Всичко зависи от ПП-ДБ дали ще говорим след изборите. Те не реагират нито на министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев, не реагират срещу сегашния министър на външните работи, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Даниел Митов. Партията го избра, за да имаме мост с тези хора. Не коментират техните министри и областни управители, които останаха. А в същото време сега се говори за Митов", завърши той.

Борисов се възмути, че не коментират техните си министри, които останаха в кабинета, както и областните управители, които са по места. 

Относно срещата Радев -Главчев той заяви "тяхна работа, те носят цялата отговорност". 

Борисов припомни назначенията на партийни кадри от БСП, които Радев поставяше в служебните кабинети. След това президентът създаде цели партии - ПП и тази на Стефан Янев, заяви Борисов. 

Борисов коментира повишаване на заплатите на военните с над 30%.

"Нека се види това, което се направи в Тутракан за Тутраканската епопея. Толкова можем да се гордеем с армията си, с пълководците си. Днес ще гласуваме повишаване на заплатите за военните с над 30% - абсолютно заслужено като памет, а и мярка, за да не изтичат кадрите ни в чужбина."

"А в същото време виждате, че се нанасят удари по линията Израел - Иран, което предизвиква страх в целия свят. Все още има война в Украйна", каза още той по темата.

"Наше право и задължение е да повишим заплатите в армията, да решим проблемите в енергетиката, свързани с Маришкия басейн. И това ще направим! ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, които се предложат на извънредно заседание", допълни Борисов. Става въпрос за газов хъб "Балкан", за "Лукойл", за "Боташ".

Борисов смята, че е могло да сме в еврозоната с Хърватия, той отправи упреци към ПП-ДБ относно неприемането ни. 

"Преди три години покривахме всички критерии за еврозоната, бяхме допусната в европейски Банков съюз, в чакалнята на еврозоната. Можеше да сме в еврозоната с Харватия. Причина да не сме в еврозоната се корени от преди три години - причината са хората, които гласуваха за ПП. Сега можем да чуваме тъжни вести, но всички сме си го заслужили с тези три години", каза лидерът на ГЕРБ.

"Спомням си за фалшификатите, които се пускаха по мой адрес и сега се случи и по техен адрес. Видяхме сега кучетата по телевизията. Ще коментирам едва когато съдът се произнесе за случая. Имаше свидетелства, че съм ял хора, а хората са живи", заяви Бойко Борисов.