Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посъветва ПП-ДБ да бъдат по-внимателни в изказа си на предизборна среща в Шумен. Той намекна, че иначе отново ще има избори. Коментарът му идва след вчерашния неуспешен вот на недоверие в областта на Енергетиката. 

Пред журналистите Кирил Петков приписа заслугите за неуспеха на вота на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

"Логично е да кажеш "Ние заедно направихме тези промени". Но да кажеш ние ги направихме, а ония двамата искат да се правят на интересни, просто е нагло и не е вярно. Ако не се коригирате предстои нов вот и ще ви строим пред нашата стая, ако искате, ако не искате, отиваме на избори. Бъдете по-внимателни в изказа! Честолюбиви сме, все пак сме първа политическа сила", призова още колегите си лидерът на ГЕРБ.в парламента.

"Броих, броих от 240, бяха около 30-тина човека. Хем им казах, че в политиката е важна математиката, даже не математиката, а аритметиката. Ако не сме ГЕРБ и ДПС, как ще застанат и ще се представят за успешни. Как ще си припишеш 62 промени благодарение на 30 депутата?", попита лидерът на ГЕРБ". 

Причината за посещението на Бойко Борисов в Шумен е да заяви подкрепата си за кандидатът за кмет на града от ГЕРБ - проф. Георги Колев.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и председателят на БСП Корнелия Нинова, която обвинява ГЕРБ. "Вие сте виновни", но ние три години не сме управлявали. Била си вицепремиер и министър, защо нищо не се промени и не го направихте?", попита Борисов. 

Той сподели, че е тъжен от липсата на Любомир Христов, досегашния кмет на Шумен. Според него той е трябвало да дойде да го поздрави. "Криво ми стана, но животът е такъв", поясни лидерът на ГЕРБ.

"ГЕРБ не сме династия и да си два мандата депутат, два мандата кмет, да сме открили десетки обекти, предприятия, църкви и да дойда в Шумен и да не ме посрещнеш, ме натъжи. Отсъствието ти не е отсъствие за пред партията. Не сме се родили нито депутати, нито премиери, нито кметове. Ние сме партия на народа и никой друг не може да изброи изпълнението на всичко това, което сме направили ние", обърна се към отсъстващия кмет Бойко Борисов.

"Болница, училища, старчески дом - правихме ги винаги с Любо. Беше длъжен да дойде и да каже: Здрасти, Бойко! Криво ми стана, защото не го очаквах, но животът е такъв.", каза още Борисов.

"За този град и региона нямам неизпълнено обещание. Помня времето в Хитрино. Десетки милиони сложихме в Хитрино, къщи построихме. Не искам никой да ни е благодарен, ние сме партия на народа и никой друг не може да изброи решенията финансирането и изпълнението на всичко това, което сме направили ние. Шумен тегли повече индустриален ток от Варна. Партията е по-важна от всичко. На мен никой не ми е дал нищо даром. Много съм доволен от кметовете, които успяха да санират блокове. При лошия ГЕРБ ги санираха, по-малко енергия харчат, по-скъпи им станаха. Десетки блокове санирахме и тук и в региона. И това сега няма да го има. Най-важното в правенето на политика, е освен да гарантираш хора и идеи, да бъде и финансирано. Ние не сме се родили нито депутати, нито премиери, нито кметове", заяви Борисов. 

 Той се обърна и към кандидата за кмет от гражданската квота и подкрепен от ГЕРБ проф. Георги Колев. 

"Ако станеш кмет, ангажиментите за стадиона, хиподрума остават. Ако не станеш кмет, ще дойдат след няколко години да се молят да станеш кмет, защото пред очите ми провалиха много неща в държавата", заяви Борисов и му пожела да стане академик, като се пошегува, че това по-лесно може да се случи, ако стане първо министър на образованието.

"Обективната истина е много важна. А в момента имаме две ужасни войни - в Украйна и в Израел. Времената стават все по-трудни. С времето съм го доказал - за този град и региона нямам неизпълнено обещание", заяви в заключение Бойко Борисов.

Кандидатът за кмет на Шумен от своя страна заяви, че няма право да се компроментира, тъй като съгражданите му го познават. Той отбеляза, че проучват проблемите на гражданите, но не само готови са и с решения. проф. Колев прогнозира балотаж в града. 

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация