В Южния парк са се събрали лидерите на най-мракобесните времена на политически преследвания да говорят за борба с корупцията. Това каза пред журналисти министър-председателят и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние от ГЕРБ на всички, на които по някакъв начин увисна петно, независимо от техните обяснения, данъчни, пазарни, правни - взехме оставките. Депутати, министри, зам.-министри - да направят другите колеги така и да дойдат да си говорим отново", заяви Борисов.

Той посочи, че ако не беше създадена КПКОНПИ, нямаше да има скандал. "Всичко да проверят. Това ми напомня на Бареков, който каза, че имам офшорна сметка. Провериха -нямам. На когото му докопат фирма, сметка - затвор. Хващат и вкарват в затвора - толкоз. Какво значи само да си подмятат нещо? Казват еди-кой си има офшорна сметка - идват и проверяват", коментира той.

"Може ли да се съберат Тройната коалиция в Южния парк? Прекрасен парк им направих, помните какви паркове ни завещаха, като станах кмет и какви са сега. Събрали се там Тройната коалиция, после Двойната коалиция - всичките лидери в тия най-мракобесни времена на политически преследвания - пред къщите ни стояха, да говорят за борба с корупцията. Това е жалко и е смешно", посочи министър-председателят.