Нека през 2019 година заедно да работим за надграждане на постигнатото и да бъде по-добра за всички. Това е написал министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

"Измина една дълга година, изпълнена с много предизвикателства. За първи път България пое председателството на Съвета на ЕС. Доказахме, че можем да бъдем активни участници в дебатите за развитието на ЕС, миграцията, присъединяването на Западните Балкани към Съюза, че може да защитаваме националния си интерес по важни въпроси като правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит", пише премиерът.

"Доказахме, че можем да бъдем лидер в региона, водейки активни разговори със съседите ни за реализирането на съвместни проекти и развитието на всички държави на Балканите", допълва той и подчертава, че през годината са работили активно и във вътрешен план.

"В сила влиза рекордно голям държавен бюджет с ръст на БВП, пенсии, заплати, като особено внимание отделяме на образованието и на хората в неравностойно положение", посочва Борисов.

"Нека през 2019 година заедно да работим за надграждане на постигнатото и да бъде по-добра за всички! Честита Нова Година", пожелава още Бойко Борисов. 

Късно снощи, в последната си реч за 2018 г., президентът Румен Радев отново атакува правителството на Борисов. Според него през изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна.

Напротив: това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи, каза Радев.