Премиерът Бойко Борисов се срещна с българската общност в Москва, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Пред сънародниците той отбеляза топлото отношение към българската делегация в руската столица и разказа за срещата си с руския президент Владимир Путин.

Борисов подчерта отличните отношения, които поддържа с държавния глава на Русия, и усилията, които ще положат двете страни за разширяване на сътрудничеството в областта на енергетиката, икономиката, културата и туризма.

Премиерът съкращава продължителността на посещението си в Москва. След среща с живеещи в Русия наши сънародници делегацията на Борисов ще отпътува за София тази вечер, вместо утре, както беше планирано. Обяснението е, че го очакват важни ангажименти и срещи.

Руски природен газ ще влиза в България от Турция. Русия потвърждава интереса си към участие в евентуален строеж на АЕЦ "Белене". Това са част от новините от днешната среща на премиера Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин.

След разговора с Владимир Путин Борисов обяви, че е дадено съгласие и от турския президент Реджеп Ердоган да има втора точка от газопровода "Турски поток", която да отклони руски газ към България.

Руският президент обаче даде да се разбере, че за осъществяването на такъв проект има воля, но трябват и гаранции предвид провала на проекта "Южен поток".